divendres, 8 de juny del 2012


L'assemblea de mestres i APIMA del CEIP Sant Jordi ens adherim a la Plataforma de Professors Preocupats per lluitar per una Educació Pública de qualitat ja que és un deure que tenim tots.

Aquest és el document per informar als pares i mares  i que es va fer entrega ahir dijous 7 de juny:

 
                        Benvolgudes famílies,

         Moguts per la nostra preocupació envers de l’educació pública i l’atac que està rebent en els últims mesos, els mestres hem format una Assemblea per poder dialogar, compartir dubtes i manifestar-nos en relació a aquest tema conjuntament amb l’Associació de Mares i Pares del centre.

         Nosaltres creiem que els més afectats per tot aquest procés seran els nostres alumnes, els vostres fills i filles, i per això volem informar-vos de com afectaran aquestes retallades pel curs 2012/2013:
-         Augment de la ràtio per aula:  Infantil 28 i Primària 30.
-         Cobertura de substitucions  en baixes per incapacitat temporal a partir de 30 dies: per tant si les baixes són inferiors a 30 dies els centres s’hauran d’organitzar internament , desatenent algunes àrees, no realitzant suports i eliminant desdoblaments o suports als alumnes que ho necessitin.
-         Elecció de llengua pels alumnes d’educació infantil i 1r cicle de Primària: No s’ha explicat als pares què vol dir llengua de primer ensenyament (aprenentatge de la lectura i l’escriptura), com es farà a Infantil, no s’ha fet una previsió de recursos necessaris, ni s’han valorat els Projectes Educatius ni lingüístics dels centres. Tot això ha causat molta confusió.
Recordar, també, la situació econòmica del centre. Encara ara, la Conselleria no ha fet cap ingrés per despeses de funcionament per l’any 2012. Tampoc no s’ha abonat la partida corresponent al Programa de reutilització de llibres per al curs 2011-2012 i que ascendeix  a 10.050 euros.

Aquestes són algunes de les mesures que afecten a Infantil i Primària i destacar que a Secundària les retallades són també molt contundents.

Per tots aquests motius hem decidit adherir-nos a la Plataforma de Professors Preocupats per realitzar accions, a les quals us animam a participar, perquè lluitar per  UNA EDUCACIÓ PÚBLICA DE QUALITAT ÉS UN DEURE QUE TENIM TOTS.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Assemblea de mestres i APiMA del CEIP Sant Jordi